علت شکستن و افتادن لمینت دندان چیست و با لمینت شکسته چه کنیم؟

27 دی 99 مقالات 0 نظر کاربران نوشته شده توسط آرتمان درمان

ونیرهای دندانی (مانند لمینت دندان) ابزارهای فوق‌العاده کاربردی برای دگرگون کردن طرح لبخند افراد هستند و قادرند که زیبایی چشمگیری به لبخند ما ببخشند. این پوسته‌ها و لایه‌های نازک طوری طراحی و ساخته می‌شوند که برای سال‌های طولانی دوام داشته باشند. اما ممکن است بر اثر عوامل یا اتفاقات خاصی، دچار شکستگی شده و از دندان کنده شوند. آنچه در این مقاله می‌خوانید تمام علل افتادن لمینت دندان، به همراه اقداماتی است که پس از شکستن یا افتادن آن باید انجام دهیم.

علت افتادن لمینت دندان یا شکستن آن چیست؟

همانطور که گفته شد لمینت‌های دندان طوری ساخته می‌‍شوند که طول عمر و ماندگاری بالایی در شرایط عادی داشته باشند. اما در برخی موقعیت‌ها ممکن است دوام آن‌ها زیر سوال برود و دچار شکستگی شده یا بیفتند. در ادامه، عللی که باعث شکستن لمینت دندان و یا افتادن آن می‌شوند را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

طول عمر لمینت دندان

اولین و اصلی‌ترین علت افتادن لمینت دندان، میزان سن و عمر آن‌ها است. این ونیر‌ها معمولا بیش از 10 سال ماندگار هستند. هرچند که با مراقبت مناسب برای سال‌های بیشتری ممکن است ماندگار باشند.

اما در هر صورت با گذشت زمان، ممکن است آن‌ها به آرامی از دندان جدا ‌شوند زیرا پیوند چسبنده آن‌ها به سطح دندان، پس از چندین سال ممکن است ضعیف شده و باعث افتادن یا جدا شدن جزئی لمینت شود.

اتصال ضعیف لمینت به دندان‌ها

دومین دلیل شایع که می‌تواند باعث افتادن لمینت دندان شود، اتصال نامناسب یا بی‌کیفیت لمینت به دندان است. سمنت یا چسپی که برای اتصال لمینت‌ها به دندان‌ها استفاده می‌شود اگر به اندازه کافی کیفیت نداشته باشد، یا تکنیک اتصال سمنت به دندان و سپس اتصال لمینت اصولی نباشد، پس از مدت زمان کوتاهی، ممکن است لمینت دچار تغییر موقعیت شده یا از دندان جدا شود.

از همین رو، انتخاب یک دندانپزشک یا متخصص ترمیمی و زیبایی دندان که در تمام مراحل نصب لمینت دقت کافی دارد و تکنیک‌های مناسبی بکار می‌برد از اهمیت زیادی برخوردار است.

پوسیدگی دندان

سومین عامل شایع که می‌تواند در شکستن لمینت دندان و یا افتادن آن نقش داشته باشد پوسیدگی دندان است. دندانی که لمینت شده، ممکن است دچار پوسیدگی شود و همانطور که پوسیدگی گسترش می‌یابد، اتصال لمینت به دندان نیز ضعیف شده تا در نهایت به صورت جزئی یا کامل لمینت خواهد افتاد.

دلایل زیادی می‌توانند باعث پوسیدگی دندان شوند که به عنوان مثال می توان به سبک نادرست زندگی، مصرف برخی داروها و غذاها، خشکی دهان و … اشاره کرد. برای اطلاع از دست کم 12 روش پیشگیری پوسیدگی دندان روی لینک مشخص شده کلیک کنید.

سایش دندان‌ها

از مهم‌ترین علل شکستن لمینت دندان سایش دندان ها به هم است. مثلا افرادی که عادت به دندان قروچه و یا ساییدن دندان‌ها به هم طی خواب یا بیداری دارند، زودتر از افراد دیگر کیفیت لمینت‌های خود را از دست خواهند داد.

فشار وارد شده از سوی دندان‌ها به ساختار و بدنه لمینت (مخصوصا لبه‌های آن) می‌تواند باعث ترک برداشتن و یا شکستن کامل لمینت به مرور زمان شود. از همین رو تا زمانی که دندان قروچه یا عادت ساییدن دندان‌ها به هم کنترل نشود، بهتر است که از هیچ نوع ونیر دندانی برای زیبایی بخشی به طرح لبخند استفاده نشود.

افتادن لمینت دندان

عدم مراقبت مناسب از لمینت ها

یکی از دلایل محتمل دیگر، برای توجیه شکستن لمینت یا افتادن آن سهل‌انگاری و بی‌توجهی به لمینت‌ها است. ونیرهای دندانی پوسته‌های ظریف و نازکی هستند و بنابراین نیازمند مراقبت هستند. هرچند که بیشتر از دندان واقعی مراقبت نیاز ندارند، اما اگر به توصیه‌های متخصص ترمیمی و زیبایی خود جهت مراقبت از لمینت‌ها مراقبت نکنید، به مرور زمان ممکن است شاهد افتادن لمینت دندان خود باشید.

برای مثال بهتر است که با لمینت دندان غذاهای نرم خورده شود، مواد خوراکی حاوی رنگدانه‌ها کمتر مصرف شود، دندان قروچه مدیریت شود، به طور منظم به دندانپزشک مراجعه شود و ….

با لمینت شکسته شدن یا افتاده چه کنیم؟

به عنوان یک قاعده کلی، وقتی لمینت دندان می‌شکند یا می‌افتد یا به هر طریقی آسیب می‌بیند، خودتان سعی نکنید آن را به دندان بچسپانید. تلاش شما برای چسپاندن مجدد لمینت ممکن است باعث وارد شدن آسیب بیشتر به آن شود. این کار را تنها به متخصص ترمیمی و زیبایی خود بسپارید. و به طور کلی در خصوص افتادن لمینت دندان، جدا شدن یا شکستن آن به موارد و نکات زیر توجه کنید.

اگر لمینت دچار آسیب فیزیکی شده به این نکته توجه کنید

اگر لمینت دچار شکستگی، لب پر شدن و خلاصه آسیب فیزیکی شده آن را در یک جعبه کوچک قرار داده و به مطب متخصص ترمیمی و زیبایی خود ببرید. او درباره نحوه جایگزینی لمینت توضیحات کاملی ارائه خواهد کرد و وضعیت د هان و دندان پس از این اتفاق را به خوبی بررسی می کند.

اگر سن لمینت شما بالا است

چنانچه برای مدت زمان طولانی است که لمینت انجام داده‌اید و اکنون با گذشت زمان متوجه شل شدن آن شده‌اید به یک متخصص ترمیمی و زیبایی مراجعه کنید. دندان‌های شما باید معاینه شوند و وضعیت آن‌ها پس از تمیز شدن سطح‌شان بررسی شود. سپس اقدام به نصب لمینت جدید کنید و یا درباره نحوه اصلاح مجدد طرح لبخند با دندانپزشک صحبت کنید.

در این موارد احتمالا نیاز به تجدید نظر است

اگر مدت زمان زیادی از نصب لمینت نگذشته و متوجه شل شدن، شکستن و یا افتادن لمینت شده‌اید و خودتان هیچ بی‌ملاحظه‌گی انجام نداده‌اید که باعث بروز این اتفاق شود، احتمالا ایراد از اتصال لمینت به دندان است. اگر قرار است دندانپزشک از همان چسپ و تکنیک برای اتصال مجدد لمینت استفاده کند بهتر است از او درخواست کنید که در نوع مواد و تکنیک مورد استفاده تجدید نظر کند و یا به یک دندانپزشک دیگر مراجعه کنید.

اگر دندان آسیب دیده و نمی‌توان آن را لمینت کرد چه کنیم؟

اگر آسیب به دندان باعث افتادن لمینت دندان شده و این آسیب وسیع و گسترده باشد، به جای نصب مجدد لمینت دندان احتمالا باید به فکر روکش دندان باشید.

با تاکید بیشتر، خودتان اقدام نکنید

سرانجام و با تاکید مجدد، به یاد داشته باشید که هرگز سعی نکنید لمینت افتاده خود را حتی اگر آسیب ندیده و کاملا سالم است خودتان بچسپانید. چسب مورد استفاده برای چسباندن لمینت به دندان، نوع خاصی از چسب‌های دندانپزشکی است و تنها در دسترس دندانپزشکان قرار دارد. بنابراین به این راحتی‌ها قادر به تهیه آن نخواهید بود. اگر با چسپ معمولی لمینت افتاده را بچسپانید ممکن است با عوارض خاصی روبرو شوید. زیرا مواد بکار رفته در چسپ‌های معمولی برای ما سمی است.

برای جلوگیری از افتادن لمینت چه کنیم؟

مهم‌ترین قانون برای جلوگیری از افتادن و آسیب دیدن تمام ونیرهای دندانی این است که از آن‌ها به خوبی مراقبت کنید. زیرا مراقبت اصولی از آن‌ها بسیار بسیار مهم است. به همین منظور بهتر است که به موارد زیر توجه شود:

  • مواد غذایی که نسبتا سفت و سخت هستند را کمتر مصرف کنیم
  • از جویدن یخ و موارد مشابه خودداری کنیم
  • به فکر مدیریت دندان قروچه باشیم (مثلا با مدیریت استرس، دندان قروچه‌ای که به دنبال استرس داریم برطرف می‌شود.)
  • از بروز پوسیدگی دندان جلوگیری کنیم
  • سبک زندگی سالم‌تری داشته باشیم
  • مصرف برخی داروها را متوقف کنیم یا با نظر پزشک خود جایگزین‌های دیگری برای آن‌ها در نظر بگیریم. زیرا پوسیدگی دندان و یا بیماری لثه از عواملی هستند که می‌توانند نتیجه مصرف این داروها باشند و باعث آسیب دیدن لمینت‌ها به صورت غیر مستقیم شوند.
  • اگر رفلکس مکرر اسید معده دارید، درباره لمینت کردن دندان با متخصص ترمیمی و زیبایی خود صحبت کنید.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید